Ελένη Καζάζη

Ελένη Καζάζη

Ονομάζομαι Ελένη Καζάζη & είμαι ψυχολόγος MSc, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου, με ειδίκευση στη Γνωστική Ψυχολογία. Έχω μετεκπαιδευτεί στη Συστημική Προσέγγιση από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), που εστιάζει στο σύστημα των σχέσεων στο οποίο ανήκει το άτομο. Παράλληλα, ολοκλήρωσα εκπαίδευση στην ψυχολογική αξιολόγηση, με χορήγηση και ερμηνεία προβολικών δοκιμασιών & ψυχομετρικών εργαλείων (Rorschach, M.M.P.I., Kinetic Family Drawing, House-Tree-Person, Thematic Apperception Test, Sentence Completion) από το ίδιο Κέντρο, εμπλουτίζοντας περισσότερο το κλινικό μου έργο.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, με εφήβους που προσπαθούν να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους, με γονείς γεμάτους αγωνίες και ερωτήματα, με ενήλικες που προσπαθούν να αποδώσουν νόημα στη ζωή τους.

Πιστεύω πως η ασφάλεια & η δυναμική της επικοινωνίας στην ψυχοθεραπευτική σχέση είναι πολύτιμα δώρα για την αναζήτηση λειτουργικών τρόπων διαχείρισης των όποιων δυσκολιών. Άλλωστε, η αλλαγή που ο καθένας μπορεί να φέρει στην καθημερινότητά του μέσα από την προσωπική του διεργασία είναι πεποίθησή μου, αλλά και έμπνευση για το έργο μου.

Συνεργάζομαι με το γραφείο από το 2007.